ГоловнаСуспільствоВійна

Росія формує нові підрозділи у Центральному та Південному округах, - Громов

На думку генерала, терміни їх готовності – не раніше початку наступного року.

Росія формує нові підрозділи у Центральному та Південному округах, - Громов

Російська Федерація зараз формує нові військові частини та підрозділи у складі 25-ї загальновійськової армії центрального військового округу та 40-го армійського корпусу південного військового округу.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов повідомив в інтерв’ю Укрінформу.

“На цей час нам відомо про формування противником нових військових частин та підрозділів у складі 25-ї загальновійськової армії центрального військового округу та 40-го армійського корпусу південного військового округу. Ці сили можуть бути застосовані як стратегічний резерв”, — зазначив Громов.

Посилаючись на наявні дані, він поінформував, що до складу 25-ї армії будуть входити мотострілецька дивізія, дві мотострілецькі та одна танкова бригади, а до складу 40-го армійського корпусу – мотострілецька дивізія та бригада. На думку бригадного генерала, можливі терміни їх готовності – не раніше початку наступного року, а строки перекидання до кордонів України залежатимуть від рівня готовності до ведення бойових дій.

Нагадаємо, що за даними британської розвідки, невдалий бунт "вагнерівців" посилив розкол серед силовиків РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram