ГоловнаСуспільствоВійна

У Чорному морі – один ракетоносій з чотирма “Калібрами” на борту

Пуски з підводного човна виявити складно.

У Чорному морі – один ракетоносій з чотирма “Калібрами” на борту
Ілюстративне фото
Фото: missilethreat.csis.org

Станом на ранок 23 червня на бойовому чергуванні у Чорному морі перебувають 8 ворожих кораблів, серед них – один підводний ракетоносій. Загальний залп становить до чотирьох “Калібрів”.

Про це повідомила в ефірі телемарафону керівниця об’єднаного пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк.

За її словами, корабельне угруповання продовжує курсувати, тримаючись ближче до російських портів і тяжіючи до східного узбережжя Криму так, щоб не бути ураженими нашою далекобійною зброєю.

“У корабельному угрупованні з 8 кораблів присутній підводний ракетоносій. Це човен, споряджений 4 ракетами типу “Калібр”, – зазначила вона.

Гуменюк нагадала, що пуски з підводного човна виявити складніше. Тому, коли перебуває на чергуванні підводний ракетоносій, рівень ракетної небезпеки залишається високим і сигнали повітряної тривоги треба враховувати і реагувати на них дуже швидко.

 

Нагадаємо, протягом минулої доби противник завдав ракетного та авіаційного удару по території України, застосувавши 3 аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал”, 3 крилаті ракети Х-22 та 4 дрони-камікадзе “Shahed-136/131”. Сили та засоби протиповітряної оборони знищили 3 ворожі безпілотники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram