ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський приїхав на одну з фронтових ділянок у Донецькій області (доповнено)

Він привітав бійців із Днем морської піхоти. 

Зеленський приїхав на одну з фронтових ділянок у Донецькій області (доповнено)
Фото: Зеленський у Telegram

Президент Володимир Зеленський у вівторок, 23 травня, прибув на одну з фронтових ділянок. Він привітав воїнів із Днем морської піхоти ВМС ЗСУ.

Про це йдеться у Telegram президента. Спершу не розголошувалось, де він побував, але згодом на сайті президента уточнили, що Зеленський відвідав смугу оборони Вугледар-Марʼїнка в Донецькій області.

"Наші захисники. Фронтова ділянка. Сьогодні я тут, щоб привітати наших воїнів із їхнім Днем морської піхоти ВМС ЗСУ. Слава кожному і кожній, хто захищає Україну", – зазначив він.

Верховний Головнокомандувач заслухав доповідь командувача морської піхоти й ОТУ "Донецьк" генерал-лейтенанта Юрія Содоля щодо поточної ситуації на визначеній ділянці фронту.

Зеленський також зазначив, що в Україні створюють корпус морської піхоти – буде сформовано нові бригади, яких забезпечать сучасною технікою та озброєнням. 

Президент вручив державні нагороди. За особисту мужність і героїзм, виявлені в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові Глава держави присвоїв звання Героя України та вручив ордени "Золота Зірка" полковнику Юрію Андрієнку та полковнику Миколі Паласу.

За особисту мужність і самовіддані дії в захисті України Володимир Зеленський нагородив морпіхів орденами Богдана Хмельницького І, ІІ та ІІІ ступенів, "За мужність" ІІ та ІІІ ступенів, княгині Ольги ІІІ ступеня та орденом Данила Галицького.

Відзнаку Президента України "За мужність та відвагу" отримало командування морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ, 35-й окрема бригада морської піхоти імені контр-адмірала Михайла Остроградського та її підрозділи: 18-ий окрем батальйону морської піхоти та 137 окремий батальйон морської піхоти, а також 406-й окрема артилерійська бригада імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова та 140-му окремий розвідувальний батальйон. 

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

Фото: ОПУ

У квітні президент перебував у Авдіївці Донецької області – місті, що постійно обстрілюється російськими окупантами. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram