ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог збільшив застосування авіабомб, – генерал Наєв про зміни у тактиці РФ

Таким чином противник використовує перевагу в авіації. Постачання від країн-партнерів сучасних літаків могло би змінити ситуацію.

Ворог збільшив застосування авіабомб, – генерал Наєв про зміни у тактиці РФ
Сергій Наєв
Фото: Об’єднані Сили ЗСУ

Ворог останнім часом змінив тактику ведення бойових дій. Зокрема, збільшив кількість застосувань керованих авіаційних бомб. 

Про це розповів командувач Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв. 

“Якщо говорити за канонами воєнної науки, то зміни у тактиці дій обумовлюються насамперед розвитком технологій, а також появою на полі бою новітніх та перспективних зразків озброєння і військової техніки. В умовах міжнародних санкцій росія значно обмежена у виробництві нового озброєння, потребує додаткового часу і ресурсів для налагодження імпортозаміщення дефіцитної елементної бази”, – повідомив генерал. 

Він зауважив, що заразом збільшилась кількість застосувань ворогом керованих авіаційних бомб –модернізованих радянських ФАБ. За його словами, це яскравий приклад того, як противник використовує перевагу в авіації, адже застосовує ці бомби без входження в зону дій нашого ППО. 

Як повідомив генерал, дії бомбардувальної авіації прикривають винищувачі типу Су-30 та Су-35, бортове озброєння яких дозволяє виявляти та знищувати літаки-перехоплювачі ще до наближення на відстань пуску ракет “повітря-повітря”. 

Сергій Наєв зазначив, що постачання від країн-партнерів сучасних літаків змінить ситуацію. 

Крім того, командувач Об’єднаних Сил ЗСУ повідомив, що за останні шість місяців противник поновив застосування зенітних керованих ракет ЗРК С-300 по наземних об’єктах.

Нагадаємо, за минулу добу росіяни завдали шести ракетних та 62 авіаційних ударів по Україні. ЗСУ відбили 43 атаки на Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram