ГоловнаСуспільствоВійна

Унаслідок ворожої атаки дронами в Ржищеві загинули девʼятеро людей (оновлено)

Ще семеро були поранені. 

У Київській області внаслідок нічної російської атаки безпілотниками пошкоджень зазнали навчальний корпус і гуртожиток ліцею. Ворожі дрони влучили у гуртожитки в Ржищеві Обухівського району. Внаслідок влучання зруйновано верхні поверхи будівель, сталося займання. 

Оновлено 23 березня. Під завалами виявили тіло девʼятої жертви. Рятувально-пошукова операція завершилася після опівночі 23 березня. 

Оновлено. Ввечері 22 березня ДСНС повідомило, що у Ржищеві загинуло 8 осіб, постраждало 7 осіб та врятовано 1 особу. 

На місці події залучено 116 людей особового складу та 27 одиниць техніки. 

Фото: ОГП

Вдень про зростання кількості жертв із чотирьох до шести в коментарі УП повідомила речниця ДСНС у Київській області Вікторія Рубан. Це – дані станом на 14:30. Рятувально-пошукова операція триває. Спершу журналісти з посиланням на речницю повідомили про сімох жертв, але потім уточнили, що їх шість.

"У результаті атаки 3 людей загинуло, у тому числі водій швидкої медичної допомоги, який приїхав на виклик. За попередніми даними до медичного закладу госпіталізовано 7 осіб, серед яких 11-річна дитина. Триває пошук трьох цивільних осіб, які можуть знаходитися під завалами", – зазначили в ОГП. 

Фото: Андрій Нєбитов у Telegram

Близько 11 години з-під завалів дістали тіло четвертої жертви – 40-річного чоловіка.

"Щойно з п’ятого поверху зруйнованого шахедами гуртожитку дістали ще одного загиблого під час нічної атаки дронів. Четвертою жертвою став 40-річний водій. Чоловік під час повітряної тривоги не спустився в укриття", – повідомив голова поліції області.

Станом на 9 годину невідомою залишалася доля ще пʼяти людей, писав Нєбитов у Telegram

"Поліція та екстрені служби евакуювали понад 200 осіб. Одна частина будівлі гуртожитку була практично повністю зруйнована. Почалась пожежа. Понад 20 осіб було доставлено до лікарні. Доля ще 5 людей невідома. Працівники ДСНС і поліція зараз допомагають ліквідувати наслідки руйнувань", – написав він.

Він закликав українців ходити в укриття, аби вберегтися під час ворожих атак. 

Нагадаємо, цієї ночі росіяни випустили по Україні 21 безпілотник "Шахед". 16 із них були збиті. Є пошкодження в Житомирській області. Навколо Києва ППО збила всі ворожі обʼєкти – близько восьми. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram