ГоловнаСуспільствоВійна

У Міноборони назвали ім’я розстріляного росіянами українського воїна (доповнено)

За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького.

У Міноборони назвали ім’я розстріляного росіянами українського воїна (доповнено)
Фото: Міноборони

Український воїн, якого розстріляли російські окупанти після слів “Слава Україні”, був військовослужбовцем 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура. 

Про це повідомляє пресслужба Міноборони. 

“Важлива інформація! Вчора в соціальних мережах та засобах масової інформації було оприлюднено відеозапис розстрілу військовослужбовця Збройних Сил України, якого російські окупанти стратили після його слів "Слава Україні!" За попередніми даними, загиблим є військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура”, – йдеться в повідомленні. 

Зазначається, що Тимофій Шадура вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року після бойових дій в районі міста Бахмут.

Наразі тіло військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз.

Доповнено 9 березня. Водночас у територіальній обороні заявили, що загиблого опізнали як військового 163 батальйону 119 окрема бригада ТрО Чернігівської області Олександра Мацієвського. Інформація на сторінці регіонального управління щодо страти українського захисника після слів "Слава Україні" не є остаточною ідентифікацією особи Олександра Мацієвського. 

"До повного завершення проведення офіційного розслідування і офіційного підтвердження особи на відео уповноваженими на те органами не слід робити передчасних висновків. У попередньо викладеному матеріалі  зазначається тільки ствердження близьких родичів та побратимів загиблого Героя на відео. Звертаємо увагу! Станом на сьогодні ми не можемо ані підтвердити, ані спростувати будь-які припущення щодо встановлення особи українського Героя з цього відео", – йдеться у повідомленні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram