ГоловнаСуспільствоВійна

На Луганщині СБУ затримала зрадників, які пробували влаштуватися до держустанов

Зловмисники прибули на підконтрольну Києву територію, отримавши статус переселенців. 

На Луганщині СБУ затримала зрадників, які пробували влаштуватися до держустанов
Фото: СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України запобігла проникненню ворожих поплічників до місцевих органів державної влади у прикордонних регіонах України.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

У ході слідчо-оперативних дій затримано двох колишніх «посадовців пенсійного фонду ЛНР» у захоплених Сватівському та Білокуракинському районах Луганщини. Зловмисники прибули на підконтрольну українській владі територію, отримавши статус переселенців зі сходу України.

Приховуючи свою співпрацю з ворогом, один з них намагався влаштуватися в регіональному підрозділі Пенсійного фонду. Інший колаборант – планував увійти до складу управління фінансів однієї з районних військових адміністрацій поблизу кордону з РФ. У разі успішної реалізації ворожих планів поплічники агресора могли отримати доступ до закритої інформації.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру за ч. 2 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, що Служба безпеки повідомила про підозру колишньому "заступнику міненерго ЛНР", який "передав" російським окупантам вугільну галузь Луганщини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram