ГоловнаСуспільствоВійна

Із небезпечних регіонів України за останні місяці евакуювали 87 тисяч осіб

Евакуація зі звільнених територій триває.

Із небезпечних регіонів України за останні місяці евакуювали 87 тисяч осіб
Фото: ANSA

За останні місяці з небезпечних регіонів України евакуювалися близько 87 тисяч громадян.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

"За останні місяці з небезпечних регіонів Запорізької області виїхали понад 43 тисячі осіб. З Херсонщини – близько 34 тисяч, з Донеччини та Луганщини – орієнтовно 5 тисяч, з Харківщини – понад 5 тисяч громадян", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що евакуація зі звільнених територій триває. Зокрема, з Херсонської області евакуювалися більше 12 тисяч людей, з Харківської області – близько 23 тисяч.

Крім того, триває обов’язкова евакуація з Донецької області. Від її початку в безпечніші регіони вже перемістилися понад 33 тисячі громадян, серед них – близько 5 тисяч дітей і майже 2 тисячі маломобільних людей. 

В міністерстві нагадали, що повідомити про бажання евакуюватися можна, зателефонувавши на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Якщо виникають перебої зі зв’язком, надсилайте повідомлення у месенджери на номер: (096) 078-84-33.

Нагадаємо, Мінреінтеграції виплатить по 100 тисяч гривень ще 474 звільненим з російського полону та 173 особам, які незаконно утримуються РФ. Таке рішення схвалила відповідна комісія міністерства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram