ГоловнаСуспільствоВійна

Дніпропетровщину вороги обстрілювали з "Градів", на Луганщині із танків стріляли по Білогорівці, - ОВА

Найгарячішими точками залишаються Бахмут, Авдіївка, Вугледар.

Дніпропетровщину вороги обстрілювали з "Градів", на Луганщині із танків стріляли по Білогорівці, - ОВА
Фото: t.me/Zhyvytskyy/6420

Відносно спокійно, без обстрілів ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Одеській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській, Тернопільській областях, на Полтавщині, Вінничині, Черкащині, Чернігівщині, Житомирщині та Київщині. 

Про це повідомляють обласні військові адміністрації.

Сумщина: вночі ворог здійснив два обстріли прикордонних громад. По с. Заруцьке Глухівської громади Шосткинського району здійснено мінометний обстріл. Також по території у напрямку с. Нововасилівка Зноб-Новгородської громади Шосткинського району — поодинокі постріли зі стрілецької зброї. Інформація про постраждалих та руйнування цивільної інфраструктури наразі уточнюється. Вчора протягом дня росіяни обстріляли Есманську громаду. По одному з прикордонних сіл вдарили з мінометів. Внаслідок обстрілу пошкоджено майстерню одного з місцевих підприємств та лінії електропередач.

Запорізька: за минулу добу окупанти обстріляли цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Новоолександрівка, Ольгівське, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір'я, Залізничне, Оріхів, Малі Щербаки, Степногірськ, Біленьке, Новопавлівка, Гуляйполе, Плавні, Кам'янське. Надійшло 25 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів військовослужбовцями РФ. Детальна інформація щодо наслідків уточнюється. Протягом минулої доби проводилась евакуація цивільного населення з тимчасово окупованої території.

На Дніпропетровщині росіяни вночі обстрілювали щогодини з «Градів» та важкої артилерії по чотирьох громадах - Нікопольській, Марганецькій, Покровській та Червоногригорівській. На щастя, усюди минулося без постраждалих. Бо більшість людей звідти виїхали. У Червоногригорівській громаді пошкоджені 5 приватних будинків, господарські споруди, гаражі та лінії електропередач. У інших громадах триває обстеження територій. Деталі атак уточнюються.

Харківщина: окупанти знову завдають артилерійський та ракетних ударів по Куп‘янщині. У Куп'янськ-Вузловому внаслідок обстрілів було пошкоджено дорожнє покриття, залізничну інфраструктуру. Вночі ракети С-300, запущені росіянами, пошкодили вікна та дахи в 5-ти приватних домоволодіннях Шевченківської громади. Постраждалих немає. Також є пошкодження ліній передач. Також вночі з боку РФ відбувся ще один ракетний обстріл смт. Шевченкове. Росіяни завдавали протягом доби удари по населених пунктах Вовчанської громади та прикордонних селах Харківського району, а також Ізюмщині. Без постраждалих.

Луганщина: підрозділи Сил оборони України відбили атаки ворога поблизу Площанки і Білогорівки. Із танків та різнокаліберної артилерії росіяни відкривали вогонь по вищеназваних населених пунктах, а також по Макіївці. Так званий «уряд лнр» "заднім числом" встановив тарифи на комунальні послуги у нещодавно захоплених Сєвєродонецьку, Лисичанську та Кремінському районі. До прикладу, у Сєвєродонецьку – з липня.

Донеччина: зранку — обстріли Авдіївки та населених пунктів Очеретинської громади. Найгарячішими точками залишаються Бахмут, Авдіївка, Вугледар. Вони під постійними обстрілами. Вчора вдень і ввечері — кілька обстрілів Торецька, пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки. Також росіяни завдали ракетного удару по Краматорську, поцілили у промислове підприємство. Жертв серед цивільних немає. За минулу добу на Донеччина: 1 загиблий і 5 поранених. 

Миколаївська область: сьогодні вночі — мінометний обстріл по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає. Минулої доби ворожих обстрілів зазнав один з населених пунктів Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина: ворог продовжує обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії позицій наших військ та звільнених населених пунктів Херсонської області. Не припиняє обстрілів передмістя та міста Херсон. Росіяни вивезли всіх колаборантів з тимчасово окупованого міста Олешки, повідомляє Центр Національного спротиву. Були вивезені усі представники окупаційної адміністрації та «поліцаї». У всіх населених пунктах Каланчацької ТГ відбулася ротація військових РФ.

У Генічеській ТГ окупаційна влада продовжує тиснути на молодь, «програмують на пошану РФ». У Херсоні відновлено електропостачання, 75% міста завдяки енергетикам знову зі світлом. Загалом оператори мобільного зв’язку відновили роботу 84 базових та 3 пересувних станцій на звільненій Херсонщині. Херсонщина постійно отримує гуманітарну допомогу.

Нагадаємо, що на Бахмутському та Авдіївському напрямках окупанти зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, намагаються покращити тактичне положення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram