ГоловнаСуспільствоВійна

На Луганщині окупанти хочуть вивезти до "пансіонатів" 10,5 тис. дітей

Окупаційна адміністрація прозвітувала про медогляди для 15 000 дітей. 

На Луганщині окупанти хочуть вивезти до "пансіонатів" 10,5 тис. дітей
Фото: EPA/UPG

Російські окупанти у Луганській області підготували 10,5 тисяч дітей для вивезення в так звані пансіонати.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Повідомляється, що окупаційна адміністрація прозвітувала про поглиблені медогляди для 15 000 дітей віком від 2 до 17 років.

Зокрема, завезені з Росії медики вирішили, що 70% із цих дітей нібито потребують "спеціальної медичної допомоги". Таким чином вони намагаються прикрити депортацію дітей до РФ.

"Спочатку їх поміщають до спеціалізованих оздоровчих закладів, потім із низки надуманих причин затримують повернення дітей додому, щоб спонукати батьків приїхати до дітей, потім сім'ям забороняють повертатися на територію України", - йдеться у повідомленні.

Наприклад, у пансіонаті "Фея-3" в Анапі (Краснодарський край) вже знаходяться понад 1500 осіб з окупованої частини Херсонської області. Їх схиляють до отримання російських паспортів та відкриття рахунків у російських банках нібито для виплати соціальної допомоги.

Окрім того, росіяни вже завезли 6 мобільних медичних пунктів на окуповану територію Херсонської області. Це спеціалізовані вантажні автомобілі, які обладнані під мобільні діагностичні кабінети. Передбачається, що окупанти намагаються якнайшвидше замінити українців у цих районах. Українська сторона закликає своїх громадян не допускати обстежень російськими лікарями, щоби діти не стали жертвами депортації.

Нагадаємо, що кількість загиблих від російської агресії дітей в Україні зросла до 438.

А російські окупанти заявили, що торік з Донбасу вивезли понад 150 тисяч дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram