ГоловнаСуспільствоЖиття

Наступного року в Україні значно подешевшає риба, – Мінагро

У водоймах буде максимальне збільшення живих природних ресурсів.

Наступного року в Україні значно подешевшає риба, – Мінагро
Фото: podiji.ko.net.ua

Наступного року у водоймах України буде максимальне збільшення живих природних ресурсів, тож риба значно подешевшає в ціні. 

Про це заступник Міністра агрополітики та продовольства України Віталій Головня розповів в ефірі телеканалу “Перший”, повідомила пресслужба Мінагро.

Крім того, за словами заступника Міністра, на рибну галузь очікують істотні законодавчі зміни. Адже останні зміни ухвалювалися ще 10 років тому, а в правилах любительського рибальства – 18 років тому.

“Основна новела змін, що готуються, – введення загальнодержавної електронної системи управління рибною галуззю. Тобто по суті кожен суб’єкт господарювання матиме свій електронний кабінет, щоб офіційно та легально здійснювати ту чи іншу господарську діяльність або вилов риби”, – зазначив Віталій Головня.

Крім того, Україна реформуватиме сфери аквакультуру та марикультуру, додав він, щоб створити максимально комфортні умови для бізнесу та інвестиційного клімату для їх розвитку.

Зокрема, вперше в Україні ухвалено постанову щодо розвитку марикультури. Відповідно до неї акваторію Чорного моря можна придбати в користування на аукціоні, аби здійснювати там господарську діяльність.

Також до розгляду Верховної Ради України подано інвестиційний законопроект, який розширює можливості для розвитку садкового господарства та СТРГ, резюмував Віталій Головня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram