ГоловнаСуспільствоВійна

У війні з Росією загинув ще один громадянин США, – ЗМІ

Громадянин США загинув, ймовірно, у Харківській області.

У війні з Росією загинув ще один громадянин США, – ЗМІ
Арлінгтонський національний цвинтар.
Фото: J. Amill Santiago/Unsplash

Громадянин США Тімоті Гріффін загинув під час бойових дій в Україні. Таким чином, кількість американців, убитих у війні з Росією, зросла щонайменше до шести.

Про це повідомляють NBC News з посиланням на власні джерела та речницю Інтернаціонального легіону.

“За даними Інтернаціонального легіону, Гріффін брав участь у контрнаступі України на східному фронті. Речниця легіону заявила, що підрозділ Гріфіна проводив операції та піддався атаці, і він був “вбитий під час бою”, – сказала речниця.

Вона наголосила, що Інтернаціональний легіон підтримує зв’язок із родиною загиблого, і ЗСУ займаються процесом репатріації, узгоджуючись із сім’єю, дотримуючись їхніх побажань та вказівок.

Інтернаціональний Легіон відмовився надати подробиці, включно з віком Гріффіна, пославшись на занепокоєння операційною безпекою та конфіденційністю. Двоє людей, які знають про смерть Гріффіна, повідомили, що він був зі штату Нью-Йорк і воював у Харківській області. 

Водночас, речник посольства США в Києві не відразу відповів на запит про коментар. У Вашингтоні Держдепартамент заявив, що йому “відомо про ці непідтверджені повідомлення” але “з міркувань конфіденційності ми наразі не маємо додаткових коментарів”.

В Держдепартаменті ще раз нагадали про рекомендації громадянам США не їздити в Україну через активний збройний конфлікт.

Нагадаємо, 26 жовтня вдалося повернути тіло американського добровольця Джошуа Алана Джонса, який воював за Україну. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram