ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни обстріляли Чернігівську область, в Херсонській – двічі наступали невдало

За добу також атак зазнали Дніпропетровська, Миколаївська, Запорізька, Харківська, Сумська, Луганська, Донецька області. 

Росіяни обстріляли Чернігівську область, в Херсонській – двічі наступали невдало
Запоріжжя
Фото: dn.gov.ua

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Одеській, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Кіровоградщині, Київщині та Житомирщині.

Сьогодні вночі ворог застосовував тактичну авіацію задля ракетного удару по Запоріжжю. За попередньою інформацією, літаки випустили 12 ракет, більшість влучили в житлові багатоповерхові та приватні будинки в одному з районів міста. Частково зруйновано 9-поверховий будинок і п’ять приватних будинків. Уражені об’єкти інфраструктури. Наразі відомо щодо 12 загиблих. Ушпиталено 49 постраждалих, з них шість – діти. Інформація уточнюється, йдеться у повідомленні від ОВА. 

Під завалами можуть знаходитись люди. На місцях подій триває рятувальна операція. Вже врятовано 8 осіб. Постраждалим надається необхідна допомога.

У Чернігівській області за минулу добу були обстріли по Новгород-Сіверському, Чернігівському районах. Внаслідок обстрілу з РСЗВ по території біля села Гасичівка (Городнянська громада) загинув місцевий житель із с.Мощенка. Вночі минулося без обстрілів.

У Сумській області сьогодні зранку були обстріли по території Шалигинської громади із РСЗВ (30 прильотів). Попередньо, – без наслідків. З 7.35 по місту Ворожба Сумського району здійснено артилерійський обстріл (21 прильот). Під час обстрілу був пошкоджений приватний будинок. Вчора по території області зафіксовано 55 приходів, із них – 28 некерованих ракет.Під ворожим вогнем опинилися села Краснопільської та Великописарівської громад. Унаслідок авіаудару по одному із сел Великописарівської громади поранено чоловіка. Його госпіталізували в лікарню з уламковими пораненнями. Також пошкоджено декілька приміщень одного із аграрних підприємств.

У Дніпропетровській області росіяни знову усю ніч тероризували Нікопольський район. Били з "Градів" та важкої артилеріі по Нікопольській та Марганецькій громадах. Попередньо, люди не постраждали. У Нікополі пошкоджені декілька приватних будинків і кілька магазинів, парковка, аптека та агропідприємство. У Марганецькій громаді пошкоджені кілька приватних осель, 30 панелей сонячної електростанціі, промислове та харчове підприємства.

У Харківській області протягом доби окупанти обстрілювали прифронтові Вовчанськ, населені пункти Куп’янського та Ізюмського районів. Госпіталізували за добу одну людину у Вовчанську, одну – у Дворічанській громаді Куп’янського району. Наступив на міну в Дергачівській громаді 39-річний чоловік, також госпіталізований.

На Луганському напрямку авіація Сил оборони завдала понад тридцять ударів. Зокрема, 24 по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та дев’ять – по зенітних ракетних комплексах противника. Крім того, наші підрозділи ППО збили п’ять БпЛА. Ракетні війська і артилерія протягом минулої доби уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади з боєприпасами та одинадцять інших важливих об’єктів. По позиціях наших бійців ворог завдав 19 артилерійських та мінометних обстрілів, а також два ракетних удари.

У Донецькій області вночі обстріляні Мар'їнка, Красногорівка, Георгіївка, Максимільянівка, Новомихайлівка. У Красногорівці одна людина поранена. На звільнених територіях Лиманської та Святогірської громад – без надзвичайних подій. На Донеччині за минулу добу – троє загиблих, 14 поранених.

У Миколаївській області уночі обстрілів зазнала Широківська громада, влучання були в уже зруйнований дитячий садочок та сільськогосподарське підприємство за межами населеного пункту. Постраждалих немає. Як повідомляє ОК "Південь", минулої доби над Миколаївщиною було збито безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Також вчора два дрони-камікадзе намагалися атакувати Миколаївський район, але були знищені силами протиповітряної оборони. Тривають обстріли Березнегуватської громади. Вчора ввечері та сьогодні вночі вибухи лунали за межами сіл. Постраждалих немає. Інформація щодо руйнувань уточнюється.

Ситуація у Херсонській області залишається надзвичайно складною, тривають активні бойові дії. Під ворожими обстрілами знову опинився Бериславський район, є руйнування цивільної інфраструктури та потерпілі серед місцевих. 

За інформацією ОК "Південь", відчуваючи витискання Силами оборони із займаних позицій, окупанти створюють нові, визнаючи провал оборони на кількох ділянках. 

Двічі ворог намагався наступати в районі Давидова Броду і Малої Олександрівки. Успіху не мав, з втратами відійшов.

Нагадаємо, минулої доби, 8 жовтня, російські окупанти втратили у війні РФ проти України ще 440 своїх військових. Загалом від 24 лютого в Україні ліквідували близько 62 500 російських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram