ГоловнаСуспільствоВійна

У Вовчанську 10 зрадників втекли, лишивши форму російської поліції

Виявлено та вилучено також георгіївські стрічки.

У Вовчанську 10 зрадників втекли, лишивши форму російської поліції
Фото: ДБР

Співробітники ДБР встановили особи десяти правоохоронців, які під час російської окупації Вовчанська Харківської області погодилися працювати на ворога. Тікаючи, вони залишили по собі російську форму та амуніцію.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Під час проведення 16 санкціонованих судом обшуків за місцем проживання правоохоронців, виявлено та вилучено формений одяг поліції РФ; символіку окупаційних військ; георгіївські стрічки; пропагандистські газети; комп’ютерну техніку; флеш-накопичувачі; зброю, у тому числі незаконно вилучену у місцевого населення тощо. Тривають слідчі дії, зокрема вживаються заходи щодо затримання зрадників", - йдеться у повідомленні.

Вирішується питання щодо повідомлення колишнім правоохоронцям про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Максимальна санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Процесуальне керівництво здійснює офіс Генерального прокурора.

Вовчанськ розташований за 3 км від кордону з РФ і був окупований в перший день повномасштабного вторгнення. Під час контрнаступу українських військових окупанти на кілька днів перенесли в місто свою "обласну адміністрацію". 13 вересня у Державній прикордонній службі України повідомили про звільнення міста від російської окупації.

Нагадаємо, що СБУ викрила мешканця Кривого Рогу, який був прихильником “руського миру”.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram