ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вдарила по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя. Загинули понад 20 мирних людей (оновлено)

Ще 74 людини отримали отримали поранення, серед них – жінки і діти.

Росія вдарила по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя. Загинули понад 20 мирних людей (оновлено)
ілюстративне фото
Фото: Владислав Кузніченко

Російська армія вдарила по гуманітарній колоні на виїзді з Запоріжжя. За даними поліції області, поранені 74 людини, пише Суспільне. За даними Офісу генпрокурора, загинули 25 людей, за даними МВС – 23. 

Про удар у Телеграм повідомив голова ОВА Олександр Старух.

"Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану теріторію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу. Є загиблі та поранені", – написав він.

Фото: Олександр Старух у Телеграм

На місці зараз працюють рятувальники, медики, усі відповідні служби. За даними Офісу президента, ворог випустив по цивільних авто 16 ракет. Жодної військової техніки там не було. 

За 40 хвилин до цього повідомлення Старух писав про удар по околицях Запоріжжя – таким чином було завдано двох ударів. 

Мер Енергодара Дмитро Орлов повідомив, що зареєстрованих енергодарців серед загиблих немає. За уточненою інформацією, на виїзд із Запоріжжя до Енергодара сьогодні зранку було зареєстровано сім автомобілів з людьми з енергодарською пропискою. Влада змогла зв’язатися зі всіма. 

З’ясовують, чи не було серед постраждалих внаслідок ракетного обстрілу мешканців Енергодара, які доєднатись до гуманітарноі колони зранку та не встигли пройти реєстрацію.

Оновлення 13:47. Останні дані щодо поранених – 74 людини. 

Оновлення 12:16. Внаслідок російського обстрілу колон цивільних автомобілів загинули 25 людей. Поранення отримали 62 людини.

"25 людей загинули, 62 поранені, серед них жінки та діти, у тому числі мелітопольці. 5-річній дитині уламок потрапив у живіт, лікарі борються за його життя. 3-річна дитина дивом вижила, але залишилася сиротою", – повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Оновлення 11:30. Кількість загиблих у результаті удару російських військових по цивільній колоні в Запоріжжі в п’ятницю, 30 вересня, зросла до 25. Близько 50 людей отримали поранення, повідомив Офіс генпрокурора.  

Постраждали також волонтери, які перевозили ліки та окуповані території та евакуювали звідти людей. 

Запорізька область перебуває під щоденним ворожим вогнем. Учора ворога бив по Оріхову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram