ГоловнаСуспільствоВійна

"Український свідок" оприлюднив унікальні кадри відпрацювання українського ПТУРу по російських позиціях

"Після пострілу ніхто не вимовляє ні слова".

"Український свідок" оприлюднив унікальні кадри відпрацювання українського ПТУРу по російських позиціях
Фото: скріншот відео

"Український свідок" оприлюднив унікальні кадри відпрацювання протитанкової керованої ракети по російських позиціях на північно-східному фронті.

Автори проєкту кажуть - відео відзняли ще чотири місяці тому. Щоб не видавати позиції українських військових і їхню тактику, його оприлюднили тільки тепер.

У сюжеті "Українського свідка" - третій штурмовий батальйон 2-ї роти ДУК "Правий Сектор". 

Автори відео показали, як відбувається підготовка перед виконанням бойового завдання. Спершу командир провів розвод, потім підрозділ святкував Великдень. Тоді бійці отримали інструктаж і вирушили на позицію. 

За кермом авто - волонтер Червоного Хреста Ігор Сімутін. Він спочатку  витягав людей з-під беркутівських куль на Майдані. Отримав за це орден "За мужність" III ступеня. Тоді став парамедиком на фронті. 

"Але перш за все Ігор відомий своїми навичками автомеханіка: пропрацювавши майже 20 років в автомобільній сфері, він почав ремонтувати Хаммери для української армії. Для підвищення кваліфікації навіть їздив в Сполучені Штати. Кажуть, що крізь його руки пройшли всі пікапи, які є зараз на фронті", - розповіли автори сюжету.

Підрозділ зайнявши позицію, почав відпрацьовувати по російській бронетехніці. Виконавши завдання, він хутко залишив позицію. В "Українському свідку" кажуть - станом на сьогодні і позиції бійців, і їхня тактика змінилися.

Після виконання завдання військові поділилися радіоперехопленням розмов російських військових: "Уважніше будь. *обаний пікап, на пікапі ганяє ПТУРка". 

Нагадаємо, медіапроєкт Ukrainian Witness (Український свідок) запустив засновник фонду допомоги українській армії "Повернись живим" Віталій Дейнега. 

Волонтери фонду "Повернись живим" тісно співпрацюють з українськими бійцями і отримують від них ексклюзивні фото- і відеоматеріали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram