ГоловнаСуспільствоВійна

Російські окупанти готуються наступати на Слов’янськ, ЗСУ успішно стримують штурм на Комишуваху, - Генштаб

Також безуспішними стали ворожі спроби штурму в напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС.

Російські окупанти готуються наступати на Слов’янськ, ЗСУ успішно стримують штурм на Комишуваху, - Генштаб
Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росармія зосереджує основні зусилля на підготовці до наступу на Слов’янськ

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Окупанти на цьому напрямку обстріляли райони населених пунктів Велика Комишуваха, Долина, Курулька, Грушуваха, Червона Поляна та Шнурки.

Тим часом на Бахмутському напрямку українські захисники успішно стримують штурмові дії в районі Комишувахи. Безуспішними стали спроби штурму в напрямку Світлодарська та Вуглегірської ТЕС. А біля Нагірного українські бійці завдали вогневого ураження підрозділам окупантів. У результаті окупанти відійшли на позиції, які займали раніше.

За даними Генерального штабу, станом на 18.00 7 червня ситуація на інших напрямах фронту така:

  • на Сіверському загарбники активних дій не проводили. Упродовж дня обстріляли населені пункти Сеньківка Чернігівська області, Сопич, Костянтинівка, Старі Вирки та Велика Писарівка Сумської області.
  • на Харківському тривають бої, окупанти хочуть утримати зайняті рубежі й продовжують обстріли наших військ та мінують місцевість. 
  • на Сєвєродонецькому рашисти обстрілювали підрозділи українських військ і цивільну інфраструктуру зі ствольної та реактивної артилерії в районах Лисичанська, Борівського та Метьолкіно. 
  • на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти - без активних бойових дій.
  • на Південнобузькому росіяни вели розвідку і займалися відновленням втрачених позиції. В Генштабі кажуть - ворожі підрозділи вогнем артилерії намагаються не допустити створення сприятливих умов для ведення контрнаступу нашими військами в Херсонській та Миколаївській областях.
  • на Бессарабському напрямку - без суттєвих змін в обстановці.

За інформацією українського командування, знищилася інтенсивність застосування російської авіації завдяки вдалим діям нашої ППО.

Окупанти зосереджують основні зусилля на підтримці свого наземного угруповання і завдають ракетних ударів по об’єктах інфраструктури в глибині території України.

Через втрати особового складу і техніки загарбники активно використовують цивільну інфраструктуру та ремонтно-відновлювальну базу в Луганській та Донецькій областях.

Нагадаємо, нині росіяни обстріляли Харків. У результаті троє людей було поранено, одна загинула.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram