ГоловнаСуспільствоВійна

Росія накопичує резерви для спроби наступу біля Ізюма, Словʼянська та Барвінкового, – Генштаб

Ворог активно застосовує авіацію, зокрема Ка-52. 

Росія накопичує резерви для спроби наступу біля Ізюма, Словʼянська та Барвінкового, – Генштаб
Сєвєродонецьк
Фото: Telegram/Сергій Гайдай

Російські окупанти продовжують завдавати ракетних та авіаційних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на території України. 

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишилась без змін. На Сіверському напрямку противник активних дій не проводив, ознак створення ударних угруповань не виявлено, йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ станом на 18 годину.

Водночас ворог обстріляв райони Старікового та Катеринівки на Сумщині та Камʼянської Слобідки на Чернігівщині. 

На Слобожанському напрямку противник продовжує зосереджувати резерви для спроб продовження наступу в напрямках населених пунктів Ізюм, Барвінкове та Словʼянськ.

На Харківському напрямку армія Росії намагається утримати займані рубежі та не допустити просування підрозділів Сил оборони. Триває систематичний вогневий вплив на позиції наших військ.

На Донецькому напрямку окупанти намагаються стримати захисників та захисниць України шляхом порушення системи логістичного забезпечення. Тривають бойові дії за встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк.

По районах Бахмута, Краматорська, Костянтинівки та Лисичанська ворог завдав чотирьох ракетних ударів із тактичного ракетного комплексу "Точка-У".  Крім того, російські загарбники завдали ракетно-авіаційних ударів по містах Слов’янськ та Соледар.

На Лиманському напрямку ворог застосував артилерію поблизу Святогірська, Стародубівки та Миколаївки.

"На Сєвєродонецькому напрямку противник обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Устинівка та Тошківка. Завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 неподалік Гірського, Яковлівки і Мирної Долини, та літаками Су-25 – по району населеного пункту Устинівка", – зазначили в Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог застосовував міномети, ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню по районах населених пунктів Торецьк, Нью-Йорк, Врубівка, Покровське. Завдав авіаційних ударів вертольотами Ка-52 неподалік Берестового та Клинового.

У районі Донецька противник обстрілював населені пункти Микільське, Красногорівка, Веселе і Новоселівка. Застосував озброєння літаків Су-25 по районах Новомихайлівки, Мар’їнки. Ракетно-авіаційних ударів завдано по населеному пункту Курахове.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог застосовував реактивні системи залпового вогню по районах Гуляйполя, Оріхова і Зеленого Гаю. Авіаційний удар літаками Су-25 завдано по населеному пункту Кам’янське.

На Південнобузькому напрямку обстановка змін не зазнала. Противник продовжує блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря. Українські захисники завдають втрат російським окупантам на всіх напрямках де тривають активні бойові дії.

"Російські окупанти, щоб хоч якось виправдати руйнування цивільних об’єктів на території України, продовжують інформаційні вкиди про розташування військових підрозділів у школах, лікарнях та церквах. Закликаємо довіряти інформації тільки з перевірених джерел та не розповсюджувати російські фейки і дезінформацію", – наголосили в Генштабі ЗСУ. 

Нагадаємо, минулої доби на Луганщині ворог здійснював штурмові дії в промзоні Сєвєродонецька. Там тривають вуличні бої. У Сєвєродонецьку та Лисичанську пошкоджено щонайменше по шість багатоповерхівок. У Гірському – вісім будинків, у Новоіванівці – сім, у Врубівці – шість. Є руйнування житлового фонду в Метьолкіному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram