ГоловнаСуспільствоВійна

Росія могла зазнати нищівних втрат серед молодших та середніх офіцерів, – Міноборони Великобританії

Це, своєю чергою, приведе до подальшого погіршення дисципліни. 

Росія могла зазнати нищівних втрат серед молодших та середніх офіцерів, – Міноборони Великобританії

Росія, ймовірно, зазнала нищівних втрат складу офіцерів молодшого та середнього рівня у війні проти України. Ця ситуація матиме довготривалі негативні наслідки для армії окупантів. 

Тепер командири бригад і батальйонів, швидше за все, перекидаються на передову, оскільки вони несуть безкомпромісну відповідальність за дії своїх підрозділів. Про це йдеться у звіті розвідки Великобританії, оприлюдненому Міністерством оборони.

”Так само і молодшим офіцерам доводилося керувати тактичними діями найнижчого рівня, оскільки в армії не вистачає добре навчених та наділених повноваженнями унтер-офіцерів, які виконують цю роль у західних військах”, – зазначили в повідомленні. 

Британська розвідка вважає, що втрата значної частини молодого покоління офіцерів може ускладнити поточні проблеми з модернізацією підходу до командування та управління. 

”Більш того, батальйонні тактичні групи (БТГ), які відновлюються з уцілілих частин кількох підрозділів, швидше за все, будуть менш ефективними через нестачу молодших командирів”, – вважають у британському міністерстві. 

Там додали, що нестача досвідчених командирів взводів та рот, які заслуговували б на довіру серед решти окупантів, приведе до подальшого зниження бойового духу та збереженню поганої дисципліни. 

Нагадаємо, за приблизними підрахунками, армія окупанта з 24 лютого по 30 травня поменшала на 30 350 осіб. Дані уточнюються. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram