ГоловнаСуспільствоВійна

Міський голова Маріуполя попередив про загрозу знищення Азовського моря через бомбардування Азовсталі (оновлено)

У море можуть потрапити десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню.

Фото: Міська рада Маріуполя

Бомбардування заводу "Азовсталь" у Маріуполі могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Витік цієї рідини повністю вб’є флору та фауну Азовського моря. 

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Як зазначає міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, далі небезпечні речовини можуть потрапити до Чорного та Середземного морів. 

Бойченко вимагає негайного допуску міжнародних експертів та ООН для вивчення ситуації та запобігання екологічній катастрофі. 

Фото: Маріупольська міська рада

Оновлення. Радник міського голови Петро Андрющенко доповнив офіційну інформацію.

Він розповів, що нескінченні атаки на Азовсталь, зокрема в районі Шлакової гори, з високою долею вірогідності пошкодили захисні споруди "хімічного озера”, яке складається здебільшого з сірководню. Концентрація сірководню і дає той самий зелений відтінок. 

"Сама захисна споруда призначена для захисту акваторії моря від потрапляння цієї зеленої краси в море. І от зараз вона пошкоджена. Скоріш за все. Що далі? Далі ця зелена речовина з надвисокою концентрацією сірководню опиняється в морі. Що далі? Далі протягом лічених тижнів її рознесе не лише в акваторії Маріуполя, але навіть дістанеться до Чорного моря", – пояснив Андрющенко.

Радник міського голови переконаний, що це спричинить смерть усієї флори та фауни Азова. 

"Це вже набагато небезпечніше за каналізацію і лайно в морі. Тому що це смерть Азова, який ми знали до того. Мертве море буде омивати берег мертвого міста. Російський мир, принесений в Маріуполь. Смерть та руйнування", – наголосив Андрющенко.

Раніше в міській раді Маріуполя заявили, що рашисти планують знести Азовсталь. Оскільки у ЗСУ скоро з’являться сили для деокупації Маріуполя. Росіяни превентивно знищують важливий для України промисловий комплекс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram