ГоловнаСуспільствоВійна

Триває бій за Рубіжне, - Генштаб

Окупанти продовжують обстріли та штурмові дії Азовсталі.

Триває бій за Рубіжне, - Генштаб
Фото:  facebook/Дмитро Путята

На Сєвєродонецькому напрямку триває бій за Рубіжне

Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

"Противник намагається покращити тактичне положення, оволодіти містом та створити сприятливі умови для подальшого розвитку наступальних дій в напрямках населених пунктів Лиман та Сєвєродонецьк. Здійснив невдалу спробу штурму населеного пункту Воєводівка. Успіху не мав. Відійшов на раніше зайняті позиції", - зазначили в командуванні.

Наразі найбільша активність окупантів спостерігається на Слобожанському та Донецькому напрямках. 

Ситуація на інших станом на 18.00 9 травня така:

  • на Волинському і Поліському противник активних дій не проводив, також тут не виявлено ознак формування наступальних угруповань. 
  • на Сіверському росіяни утримують на пунктах пропуску та в прикордонних районах Брянської та Курської областей наряди прикордонної служби. Також проводять інженерно-фортифікаційне обладнання оборонних позицій поблизу державного кордону України.
  • на Слобожанському загарбники наступальних дій не проводили, ведуть оборону і стримують просування українських військ у напрямку державного кордону.
  • на Ізюмському напрямку росармія поповнює запаси матеріально-технічних засобів і веде повітряну розвідку. Також тут триває підготовка підрозділів для проведення подальших наступальних дій на напрямках Ізюм - Барвінкове та Ізюм - Словʼянськ. 
  • на Лиманському напрямку ворог намагається з боєм просунутися в районах населених пунктів Олександрівка та Шандриголове. 
  • на Бахмутському напрямку росіяни безуспішно вели бойові дії в районі населеного пункту Тошківка.
  • на Авдіївському напрямку РФ пробує покращити тактичне положення своїх військ у районах населених пунктів Новоселівка, Новоселівка Друга, Верхньоторецьке. Все ще тривають бойові дії.
  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти проводять перегрупування військ. В Генштабі ЗСУ очікують нарощування за рахунок підрозділів, які виконували завдання в районі Маріуполя.
  • на Південнобузькому та Таврійському напрямках теж триває перегрупування ворожих підрозділів. Загарбники нарощують системи вогневого ураження та протиповітряної оборони, вдосконалюють інженерне обладнання своїх позицій. 
  • на Бесарабському напрямку у Придністровському регіоні Молдови ситуація без змін.
  • в акваторіях Чорного та Азовського морів російські кораблі продовжують ізолювати район бойових дій та вести розвідку.
  • в Маріуполі попри оголошений "режим тиші" окупанти відновили обстріли та штурмові дії Азовсталі.

"Втрати противника перевищують показники комплектування, що значно впливає на загальний морально-психологічний стан та стає передумовою відмови особового складу у подальшій участі у бойових діях проти України", - зазначили в Генштабі.

Нагадаємо, російські загарбники продовжують обстрілювати населені пункти Херсонської області, які раніше звільнили від окупантів Збройні сили України.

Сьогодні зранку росіяни обстріляли прикордонні території Сумської області - прилетіло 20 ракет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram