ГоловнаСуспільствоВійна

Маріупольські чати, групи, Telegram-канали про пошук рідних чи пошкодження адмініструють агенти ФСБ, - Андрющенко

"Вони закликають здійснювати пошук рідних через інформаційні ресурси так званої "ДНР" та Росії, надаючи відповідні посилання".

Маріупольські чати, групи, Telegram-канали про пошук рідних чи пошкодження адмініструють агенти ФСБ, - Андрющенко

Усі пабліки (чат-групи, Telegram-канали, ФБ-групи) про пошук рідних, встановлення пошкоджень тощо, які стосуються Маріуполя, адмініструють "волонтери ДНР", а насправді агенти російської ФСБ.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Користуючись найбільшим попитом (такі групи. - Ред.) серед рідних, вони (адміністратори. - Ред.) закликають здійснювати пошук рідних через інформаційні ресурси так званої "ДНР" та Росії, надаючи відповідні посилання. Для "здійснення пошуку" треба надати власні персональні дані, включаючи місцезнаходження і дані про особу, яку шукаєш (включаючи її останнє місцезнаходження). Такі сервіси не працюють ані на пошук, ані на допомогу. Вони мають єдину мету - збір та аналіз персональних даних для подальшої фільтрації всередині міста, спроб залучити до співпраці й організації ефективних ІПСО", - наголосив Андрющенко.

Радник міського голови Маріуполя підкреслив, що в Росії немає волонтерів у класичному розумінні. "Це завжди або бюджетники, або агенти ФСБ", - додав Петро Андрющенко.

За його словами, в оточеному місті окупанти формують "позитивний фон" про російську владу. Загарбники розповсюджують "непрофесійне" відео, на якому показують роздачу "гуманітарної допомоги" від РФ із "привітними і ввічливими" російськими військовими. Натомість серед жителів поширюють інформацію, мета якої - викликати негативне ставлення до української влади та армії, які начебто "допустили" таку ситуацію в Маріуполі.

Нагадаємо, російські загарбники схиляють населення Маріуполя до співпраці, обіцяючи виплатити в рублях компенсацію за зруйноване житло.

Напередодні міністерка з реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до військово-політичного керівництва Росії через загострення ситуації в Маріуполі із закликом зробити гуманітарний коридор для евакуації цивільних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram