ГоловнаСуспільствоВійна

"Шість країн розпочали розслідування воєнних злочинів РФ" - Венедіктова

Cеред держав: Естонія, Литва, Німеччина, Польща, Словаччина, Швеція

"Шість країн розпочали розслідування воєнних злочинів РФ" - Венедіктова
Ірина Венедіктова
Фото: Пресслужба ГПУ

Вже шість країн розпочали розслідування військових злочинів Росії в Україні. Про це на своїй сторінці у Twitter повідомила Генеральний прокурор Ірина Венедіктова. Вона повідомила, що серед цих держав: Естонія, Литва, Німеччина, Польща, Словаччина та Швеція. 

Раніше Міжнародний суд ООН у Гаазі ухвалив рішення про запровадження тимчасових заходів щодо РФ у справі про розвʼязану нею війну в Україні.

"Україна здобула повну перемогу у справі проти Росії в Міжнародному суді ООН. Суд зобов’язав РФ негайно припинити вторгнення в Україну. Наказ є обов'язковим до виконання Росією згідно з міжнародним правом. Ігнорування рішення зажене РФ у ще більшу ізоляцію", – написав президент Володимир Зеленський.

"Негайно припинити військові операції, які почалися на території України в лютому 24 лютого 2022 року. Забезпечити, що будь-які військові чи регулярні збройні підрозділи, а також інші організації чи особи, які контролюються РФ, не будуть вживати кроків для продовження військової операції", – йдеться в повідомленні Держспецзвʼязку. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив, що рішенням суду на найвищому юридичному рівні констатовано факт вторгнення Росії та визначено, що безпідставна агресія Росії має припинитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram