ГоловнаСуспільствоВійна

На Одещині внаслідок ракетного удару росіян затонув патрульний катер "Слов'янськ"

Частину екіпажу вдалося врятувати, решта зникли безвісти.

На Одещині внаслідок ракетного удару росіян затонув патрульний катер "Слов'янськ"
катер "Слов'янськ"
Фото: ВМС ЗСУ

На Одещині внаслідок ракетного удару російських військ затонув патрульний катер "Слов'янськ" Військово-морських сил України.

Про це повідомила пресслужба ВМС ЗСУ.

"Патрульний катер «Слов’янськ» мужньо виконував завдання до останнього. З перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію Україну патрульний катер «Слов’янськ» забезпечував оборону з морського напрямку", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що під час виконання чергового бойового завдання корабель був атакований росіянами з повітря. Під час бою він отримав бойове пошкодження і затонув. Екіпаж відважно чинив спротив окупаційним військам до останнього.

"Під час пошуково-рятувальної операції завдяки професіоналізму, навченості та впевненим діям частину екіпажу вдалося врятувати. На жаль, не всіх, решта екіпажу зникла безвісти. Ми ніколи це не забудемо та не пробачимо!" - наголосили в пресслужбі.

Нагадаємо, "Слов'янськ" - один з патрульних катерів Island, які 2018 року Україна отримала від США. Вони називалися Drummond і Cushing, а пізніше катери отримали назви "Слов'янськ" і "Старобільськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram