ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

В Україні виявили перший випадок омікрону

Хворий повернувся з ОАЕ, де мав контакт з хворими на COVID-19. 

В Україні виявили перший випадок омікрону

В Україні виявили перший випадок штаму коронавірусу омікрон.

Про це у соцмережі Facebook написав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

“Вночі в Центрі громадського здоров’я України за результатами повногеномного секвенування виявлено штам Omicron (B.1.1.529-like)”, – йдеться в повідомленні Ляшка.

Особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19. 

Пацієнт продовжує перебувати на лікуванні. 

Також зараз проводиться епідеміологічне розслідування вказаного випадку і додаткове обстеження контактних осіб.

“Вакцинуйтесь, щоб бути захищеними, не зволікайте. Дотримуйтеся встановлених протиепідемічних норм і правил. За можливості уникайте поїздок за кордон у регіони, де циркуляція штаму Omicron домінує”, – додав міністр.

Нагадаємо, що штам омікрон з'явився в листопаді на півдні Африки, після чого ВООЗ майже одразу оголосила його таким, що викликає занепокоєння. Головна особливість нового штаму полягає в незвично великій кількості мутацій, в тому числі у спайковому білку, який відповідає за проникнення вірусу в клітини людини.

Водночас рівень госпіталізацій пацієнтів з омікрон-варіантом коронавірусу в Південно-Африканській Республіці виявився набагато меншим, ніж під час попередніх хвиль COVID-19.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram