ГоловнаСуспільствоВійна

Назване ім’я бійця ЗСУ, який загинув сьогодні на Донбасі

33-річний боєць отримав кульове поранення, не сумісне із життям.

Внаслідок ворожого обстрілу на Донбасі сьогодні загинув 33-річний військовослужбовець Сил спецоперацій Уберт Мрачковський. Про це повідомляє пресслужба командування Сил спецоперацій ЗС України.

Уберт Мрачковський
Уберт Мрачковський

"Сумно втрачати друзів. Гірко втрачати побратима. Ще гірше втрачати того, з ким свого часу, пройшов довгий шлях військової служби і проходив до того самого трагічного моменту. В районі Операції об'єднаних сил отримав кульове поранення, не сумісне із життям наш побратим - старший солдат Мрачковський Уберт Валерійович. Йому назавжди буде 33 роки", - йдеться у повідомленні.

"Україна втратила Воїна. Він назавжди залишаться у списках військової частини і нашій пам’яті. Воїн виграв свою війну і віддав данину нашій спільній Перемозі. Наш борг перед ним - продовжувати боротьбу за свободу України, розвиватися і ставати міцнішими!" - повідомляє пресслужба командування ССО.

Відомо, що Мрачковський був снайпером, брав участь у боях за Савур-могилу в складі 51-ї окремої механізованої бригади.

3 листопада 2015 року він був нагороджений орденом “За мужність” III ступеня за особисту мужність, сумлінне та бездоганне служіння Українському народові, зразкове виконання військового обов’язку.

Як пише "Новинарня", Мрачковського називали “одним із найрезультативніших снайперів” полку ССО.

Вперше він потрапив у ЗС України у 2006 році – на строкову службу до 80-ї бригади. Після цього служив в окремій роті снайперів, у 51-й та 128-й бригадах.

Військовий мав кілька поранень. Найсерйозніше отримав при виході з Дебальцевого, коли затягував пораненого на БТР. Ворожий ручний протитанковий гранатомет поцілив у броню машини, й осколок розірвав легеню бійця.

Нагадаємо, від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню, 5 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram