ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Херсонська область перейшла у “червону” карантинну зону

"Помаранчевими" є 17 регіонів.

Херсонська область перейшла у “червону” карантинну зону
Фото: news.dtkt.ua

Відсьогодні, 15 жовтня, Херсонська область увійшла до "червоного" рівня епідемічної небезпеки поширення коронавірусу.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, у цій області останніми днями за індикаторними показниками спостерігається перевищення ознак епідемічної небезпеки, що дає підстави для введення червоного рівня. 

Зокрема, перевищення фіксується щодо кількості госпіталізованих пацієнтів протягом останніх 7 днів і становить 76,7 на 100 тис. населення.

Також згідно з даними МОЗ, “помаранчевими” є Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернівецька і Чернігівська області.

Нагадаємо, при запровадженні “червоного” рівня епідемічної небезпеки зберігаються всі попередні обмеження.

У “червоній” зоні кінотеатри, кафе, ресторани, спортзали, театри та інші громадські місця можуть працювати лише, якщо 100% персоналу буде вакциновано двома дозами і 100% відвідувачів будуть повністю вакциновані.

Навчальні заклади працюють лише за умови вакцинації 100% працівників.

“Червоний” рівень встановлюється на території регіону в разі наявності протягом трьох днів підряд двох та більше таких ознак:

завантаженість ліжок, забезпечених подачею медичного кисню у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, – більш як 65%;

кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – менше ніж 300;

кількість госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше ніж 60;

коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) – більш як 20%;

рівень зростання загальної кількості госпіталізованих пацієнтів з підтвердженим та підозрілим випадком COVID-19 протягом останніх семи днів у порівнянні з попереднім аналогічним періодом – більш як 50%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram