ГоловнаСуспільствоПодії

Пасажирів та персонал аеропорту "Львів" евакуювали через покинуту сумку з ноутбуком (оновлено)

Сумку залишила молода азіатка, яка летіла до Стамбула.

Пасажирів та персонал аеропорту "Львів" евакуювали через покинуту сумку з ноутбуком (оновлено)
Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Правоохоронці евакуюють персонал та пасажирів з будівлі аеропорту "Львів" імені Данила Галицького.

Про це повідомила пресслужба Нацполіції.

"Проводиться евакуація працівників та пасажирів, правоохоронці обстежують приміщення аеропорту та прилеглу територію.Сьогодні, 21 липня, близько 9:25, до поліції надійшло повідомлення від працівників служби безпеки Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького про те, що на території аеропорту виявлено підозрілу сумку, в якій може бути вибухівка", - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють слідчо-оперативна група територіального підрозділу поліції, спеціалісти-вибухотехніки, кінологи, співробітники інших служб поліції Львівщини, а також патрульні.

Поліцейські обстежують приміщення аеропорту та прилеглу територію.

Лідер партії "Варта" Ігор Зінкевич опублікував у фейсбуці відео, як на місце прийхали співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій. Однак, пожежні не можуть дістати гідрант, оскільки люк, у якому він знаходиться - заасфальтували.

Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Фото: facebook.com/igor.zinkevych

Оновлено. Наразі сумку, в якій могла бути вибухівка, знешкоджено за межами приміщення аеропорту, повідомили в Нацполіції.

Правоохоронці уточнили, що було евакуйовано понад 300 осіб – працівників та пасажирів. Поліцейські обстежили приміщення аеропорту та прилеглу територію, вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

"Підозрілу сумку, в якій могла бути вибухівка, спеціалісти-вибухотехніки, дотримуючись усіх заходів безпеки та використовуючи спецобладнання, вивезли та знешкодили за межами приміщення аеропорту.  Попередньо, вибухівки у сумці не виявлено", - йдеться у повідомленні.

Оновлено 14:08. ZAXID.NET з посиланням на джерела в поліції повідомляє, що ситуація була напружена, адже детектор вибухівки дав позитивний сигнал на вміст залишеної сумки. Тому вибухотехніки з допомогою спеціального дистанційно керованого робота винесли сумку за межі аеропорту і підірвали її. Після вибуху там знайшли рештки звичайного ноутбука, проте жодних слідів вибухівки не виявили.

Близько 12:00 львівський аеропорт відновив повноцінну роботу.

Директорка львівського аеропорту Тетяна Романовська заявила на оперативному брифінгу, що власницю покинутої сумки уже знайшли. За даними видання, мова про молоду азіатку, зареєстровану на рейс Turkish Airlines Львів-Стамбул, який мав відлетіти о 10:00. В результаті літак затримали на три години, а після розмови з поліцією забудькувата пасажирка все ж вилетіла цим рейсом до Стамбула.

Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Фото: facebook.com/MVS.LVIV

Нагадаємо, раніше в Запоріжжі поліція підірвала підозрілу сумку, яку залишили на лавочці. Пізніше виявилося, що в торбі був одяг.

В Одесі евакуювали дев'ятиповерхівку через підозрілу коробку, в якій виявився хом'як.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram