ГоловнаСуспільствоВійна

Стало відомо ім’я військового, який загинув на Донбасі 10 липня (оновлено)

Тарас Матвіїв отримав смертельне поранення, рятуючи побратимів.

Тарас Матвіїв
Тарас Матвіїв

10 липня під час обстрілу бойовиків під Троїцьким в Луганській області загинув 31-річний молодший лейтенант Тарас Матвіїв. Про це повідомили в пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Він служив в 24-ій окремій механізованій бригаді імені Короля Данила. 

"Молодий офіцер, в якого все життя мало бути попереду. Він захищав український народ від ворогів, щоб звуки вибухів і свист куль для нас не були знайомі. Але ворожа міна забрала його від нас. Війна триває і безжально забирає життя кращих синів України", - написав військовий комісар Львівщини Олександр Тіщенко на своїй сторінці у facebook.

Оновлення 15:10. Тарас Матвіїв загинув, рятуючи побратимів з бліндажа, який загорівся внаслідок обстрілу бойовиків.

"Вчора позицію, якою командував Тарас, в районі Троїцького, - атакували окупанти. Били зі 120 мм мінометів. Одна з мін потрапила в бліндаж, де було двоє вояків. Бліндаж загорівся і частково обвалився. Тарас першим кинувся на допомогу побратимам й витягнув двох своїх бійців назовні і відніс в безпечне місце. В цей час ще одна міна впала на позицію і осколками смертельно поранила Тараса", - написав журналіст Олександр Махов на своїй сторінці у facebook.

Фото: Oleksandr Makhov/facebook

Тарас Матвіїв закінчив факультет журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка, публікувався у низці видань, зокрема, у LB.ua.

Був одним з координаторів "Пошукової ініціативи Майдану" - організації, що розшукує зниклих людей під час Революції Гідності. 

До грудня 2019 року був депутатом Жидачівської райради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram