ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні ООС стріляли 12 разів, поранено двох українських військових

Окупанти кілька разів застосовували заборонену зброю.

За добу в зоні ООС стріляли 12 разів, поранено двох українських військових
Фото: EPA/UPG

За 29 червня в зоні проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі окупаційні війська 12 разів відкривали вогонь, у тому числі використовуючи заборонені Мінськими домовленостями міномети.

Унаслідок злочинних дій окупантів було поранено двох українських військових, повідомили в пресслужбі Міноборони.

Поряд з хутором Вільний збройні формування Росії двічі обстрілювали оборонні укріплення зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Біля Кримського та Луганського противник кілька разів за добу стріляв з мінометів калібру 120 мм, по захисниках Павлополя стріляли з гранатометів і стрілецької зброї.

Поряд з Березовим окупанти спочатку використовували протитанкові ракетні комплекси, а після цього - автоматичні станкові гранатомети і великокаліберні кулемети. Проти захисників Мар'їнки застосовували автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і снайперську зброю.

"За уточненою інформацією 28 червня о 21:18 і 22:25 представники збройних формувань Росії у напрямку від непідконтрольного уряду України селища Доломітне Донецької області цілеспрямовано двічі обстріляли житлові будинки в селищі Новолуганське, застосувавши стрілецьку зброю 7,62 мм. У результаті першого обстрілу були пошкоджені вікно і меблі одного з будинків, під час другого ворог влучив у металопластикове вікно, розбивши склопакет і на балконі другого поверху житлового будинку. Постраждалих громадян, на щастя, немає", - додали в Міністерстві оборони України.

Повідомляють також, що спостерігачі української сторони Спільного центру контролю і координації встановили, що відстань і напрямок обстрілу вказують на причетність до цього обстрілу російсько-окупаційних військ.

У Міноборони додали, що з початку 30 червня окупанти вже відкривали вогонь один раз, обстрілявши з заборонених мінометів калібру 120 мм Невельське.

Нагадаємо, 29 червня двоє військових отримали осколкові поранення під час обстрілу позицій біля селища Кримське.

28 червня на Донбасі сталося вісім обстрілів. Втрат серед військових не було, хоча бойовики використовували артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 82 мм, різні гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

27 червня бойовики 12 разів обстріляли позиції сил Операції об'єднаних сил. У цей день загинув 37-річний сержант 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар" Іван Дедюх з Тернополя, ще трьох солдатів поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram