ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

​Летальність від коронавірусу в Україні одна з найнижчих у Європі, - Степанов

Міністр пояснив зменшення смертності ефективністю розроблених МОЗ стандартів лікування.

​Летальність від коронавірусу в Україні одна з найнижчих у Європі, - Степанов
Фото: facebook/ Максим Степанов

Завдяки зусиллям медиків летальність від COVID-19 в Україні вдалося зменшити до 2,6%.

Про це глава Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов заявив в ефірі ТРК "Україна".

"Станом на кінець червня 2020 року в Україні показник летальності від COVID-19 становить 2,6%. Завдяки зусиллям МОЗ та українських лікарів цей показник знизився, порівняно з початком квітня 2020 року, і значно нижчий від показників в інших країнах світу", - цитує главу міністерства його пресслужба.

Раніше сьогодні на брифінгу міністр наголосив, що показник летальності від коронавірусу в Україні, як і раніше, є одним з найнижчих в Європі завдяки стандартам лікування і надання медичної допомоги українськими медиками.

"Якщо ми подивимося на показник летальності Німеччини, він становить 4%, в США - 5%, у Франції - 18%, в Іспанії - 9,5%, в нашій країні - 2,6%. Це завдяки медикам і провідним фахівцям, які складали стандарти лікування", - сказав Степанов.

Міністр уточнив, що найбільшу кількість пов'язаних з коронавірусною хворобою летальних випадків зафіксовано в Чернівецькій області (178), Львівській (126) і Києві (102).

Раніше повідомлялося, що летальність від коронавірусу в Україні станом на 3 червня становила 3%. 30 червня цей показник становив 2,5%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram