ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців

Бойовики 15 разів обстріляли позиції ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено чотирьох військовослужбовців
Фото: Олена Максименко

За минулу добу російсько-окупаційні війська 15 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. У результаті було поранено чотирьох українських військовослужбовців.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил у фейсбуці.

"За минулу добу збройні формування Російської Федерації 15 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення, троє - бойове травмування", - йдеться в повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики п'ять разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ біля Авдіївки. Там ворог випустив 41 міну з мінометів 120-го і 82-го калібрів і застосовував гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. Також бойовики двічі вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти недалеко від Старогнатівки.

У районі відповідальності угруповання "Північ" противник здійснив п'ять обстрілів захисників Оріхового із забороненого Мінськими угодами озброєння. У цілому бойовики використали 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм і 54 міни 120-го і 82-го калібрів. Окрім того, ворог застосовував протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. Позиції ЗСУ поруч з Новотошківським бойовики обстріляли тричі з артилерійських систем калібру 122 мм, а також 120 мм і 82 мм мінометів.

За даними української розвідки, 10 травня військовослужбовці поранили п'ятьох бойовиків.

З початку поточної доби російські окупаційні війська активності не демонстрували.

Нагадаємо, 10 травня бойовики шість разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі. Втрат серед українських військовослужбовців у результаті обстрілів не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram