ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики шість разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок обстрілів не було.

Бойовики шість разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі
Фото: Макс Левин

З початку доби російсько-окупаційні війська п'ять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, застосовуючи заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібрів 120 мм і 82 мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було, інформує пресцентр штабу ООС.

Зокрема, біля Авдіївки по українських військовослужбовцях російські найманці тричі відкривали вогонь, застосувавши 120 мм і 82 мм міномети, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" неподалік від Оріхового окупанти двічі обстрілювали позиції Об'єднаних сил з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Поруч з Новотошківським ворог застосував міномет 120-го калібру.

"Українські захисники на злочинні спроби російських найманців вплинути на ситуацію в районі проведення операції штатним озброєнням адекватно відповідали на кожен обстріл. Втрати противника уточнюються", - йдеться у вечірньому зведенні.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 дотримується режим "Тиша", повідомили в штабі.

Раніше повідомляли, що у суботу, 9 травня, озброєні формування Росії 17 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Втрат серед українських військових не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram