ГоловнаСуспільствоВійна

За добу в зоні ООС сталося 15 обстрілів, поранено трьох військових

Окупаційні війська знову застосували заборонені міномети.

За добу в зоні ООС сталося 15 обстрілів, поранено трьох військових
Фото: www.facebook.com/pressjfo.news

Упродовж 23 квітня збройні формування Росії на Донбасі 15 разів обстріляли позиції Об'єднаних сил. Під час обстрілу було поранено трьох українських військових, повідомили в пресслужбі Міноборони України.

"Противник відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм, які за Мінськими домовленостями повинні зберігатися в районах відведення, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", – йдеться в повідомленні.

Захисників Новомихайлівки ворог тричі обстрілював із гранатометів різних систем, поруч із Павлополем двічі застосував великокаліберні кулемети та гранатомети, а по захисниках Мар'їнки випустив 11 мін калібру 82 мм.

Поруч із Широкиним окупаційні війська також застосовували 82 мм міномет і підствольні гранатомети. По позиціях поблизу Новоселівки-2, Авдіївки, Новотроїцького і тричі біля Старогнатівки російські найманці стріляли з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї.

Крім цього, з міномета 82 мм стріляли неподалік Оріхового, а з автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по позиціях захисників біля Новозванівки.

"За минулу добу військовослужбовці, надійно утримуючи оборону, діяли рішуче та дали ворожим підрозділам гідну відсіч. Будь-які злочинні спроби збройних формувань РФ загострити ситуацію в районі операції й далі будуть оперативно та жорстко припинятися підрозділами зі складу Об'єднаних сил з допомогою вогневих методів", – повідомили в Міноборони.

З початку 24 квітня окупанти двічі обстріляли позиції українських військових. У районі Оріхового вони відкрили вогонь із мінометів калібру 120 мм, по опорних пунктах біля Павлополя – з мінометів 82 мм.

Додатково повідомляється, що випадків захворювання коронавірусною хворобою серед військових ООС немає.

Нагадаємо, що 23 квітня пресслужба Львівської обласної державної адміністрації повідомила про загибель у зоні проведення операції Об'єднаних сил 33-річного бійця 128-й гірсько-штурмової бригади Андрія Альошина. Водночас у штабі ООС повідомляють, що під час бойових дій за цей день ніхто з українських захисників не загинув. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram