ГоловнаСуспільствоЖиття

Фонд Порошенка шукає фахівців з ремонту медичної техніки для відновлення апаратів ШВЛ

Усі, хто можуть це зробити, зайняті.

Фонд Порошенка шукає фахівців з ремонту медичної техніки для відновлення апаратів ШВЛ
Фото: eurosolidarity.org

Співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко побувала в медичних установах Черкаської області і передала лікарям захисні костюми від Фонду Порошенка. Про це вона повідомила в ефірі телеканалу «Прямий».

«Сьогодні два міста в Черкаській області потрапили в епіцентр COVID-19. Це Умань і Кам'янка. В Умані сьогодні зареєстровано 10 випадків коронавірусу. На жаль, двоє дітей. Звичайно, важливо дбати про те, щоб усі хворі отримали необхідне лікування. А зробити це можуть тільки медики, які сьогодні виявилися незахищеними», - зазначила Геращенко.

Вона розповіла, що лікарі Уманської міської лікарні, які працюють в інфекційному відділенні, вже три тижні не були вдома.

«Вони живуть у гуртожитку поряд з лікарнею для того, щоб допомагати тим, хто захворів, і не наражати на небезпеку свої сім'ї. Це сьогодні воїни світла, які захищають Україну в тилу від пандемії. Ми мали серйозне спілкування з головним лікарем і мером Умані. Вони розповідають, що медики повинні бути захищені через маски, костюми, дезінфектори. Всього цього катастрофічно не вистачає», - зазначила Геращенко.

Співголова «Європейської Солідарності» також звернула увагу на необхідність суттєво підвищити оплату праці медичного персоналу. «В Умані на сесії місцевої ради прийняли рішення виплатити по 12 тисяч гривень усьому медперсоналу лікарні, які сьогодні працюють, лікуючи хворих на COVID-19. При цьому в бюджеті, який планують затвердити цієї п'ятниці, забирають усі гроші з регіонів, зі статей децентралізації і залишають регіони оголеними. А саме регіони сьогодні тягнуть усе навантаження в боротьбі з коронавірусом», - зазначає Геращенко.

«Сьогодні захисні костюми від Фонду Петра Порошенка, від нашої політичної команди попрямували до Черкас, де так само працює інфекційна лікарня. І вже наступного тижня такі захисні костюми отримають інші лікарні регіону. Це і Кам'янка, Шпола, Золотоноша. Ми більше передамо на Умань і Черкаси, тому що сьогодні ці лікарні мають потребу в такій допомозі», - повідомила Геращенко.

«Також ми привезли маски, дезінфектори, але ще лікарі просять посприяти в ремонті апаратів штучної вентиляції легень. Важко - санітарні фірми, структури, які могли б робити цей ремонт, перевантажені. Тому звертаюся до всіх відповідних структур, які займаються ремонтом медичної техніки. А Фонд Петра Порошенка готовий оплатити цей ремонт», - повідомила Ірина Геращенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram