ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області поліція знайшла 9 осіб, які повернулися з-за кордону і порушили самоізоляцію

Десяту людину продовжують шукати.

У Харківській області поліція знайшла 9 осіб, які повернулися з-за кордону і порушили самоізоляцію
Фото: Lb.ua

Поліція розшукала 9 осіб, які після повернення в Харківську область з-за кордону не виходили на зв'язок з лікарями.

Про це повідомила завідувачка відділенням особливо небезпечних інфекцій Харківського лабораторного центру Ганна Сухорукова, передає hromadske.

Вона розповіла, що 26 березня вже встановили місцеперебування 9 з 10 осіб. Ганна Сухорукова уточнила, що коли зазначені громадяни перетинали кордон України, вони надали неправдиву інформацію про місце самоізоляції та свої контактні дані.

"Ми звернулися в Нацполіцію, яка оперативно нам допомогла в питанні розшуку осіб, які повинні були бути під самоізоляцією. Встановлено адресу їхнього перебування", - сказала Сухорукова.

Сухорукова уточнила, що режим самоізоляції ці люди вже не порушують, але чи дотримувалися вони його останні кілька днів, невідомо.

У поліції Харківської області розповіли, що всіх дев'ятьох знайшли за межами Харківської області. На запитання, чи будуть притягувати їх до відповідальності, в поліції відповіли, що про штраф наразі не йдеться. Якщо будуть якісь заходи застосовуватися, то про це буде додатково повідомлено.

Десяту людину продовжують шукати.

Раніше повідомлялося, що у Харківській області розшукують 10 осіб, які ухиляються від самоізоляції. Четверо з них контактували з хворим на коронавірус.

Зазначимо, що за офіційними даними, в Харківській області наразі немає випадків коронавірусу. Однак пізно ввечері 25 березня стало відомо, що в Харківській області лабораторно підтвердили перший випадок COVID-19. Деталі не повідомлялися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram