ГоловнаСуспільствоЖиття

КВУ: на довиборах у Харківській області провокатори сіяли паніку про коронавірус

На ринку в Краснограді невідомі говорили виборцям, що вибори в окрузі скасовано через карантин.

КВУ: на довиборах у Харківській області провокатори сіяли паніку про коронавірус
Фото: https://www.facebook.com/cvu.ngo

На довиборах до Верховної Ради в Харківській області спостерігачі зафіксували порушення, на деяких дільницях діяли провокатори. Про це повідомляє Комітет виборців України.

"На низці дільниць присутні особи, що здійснюють провокації, сіючи паніку про коронавірус. Так, на дільницю № 631020 прийшли молоді люди, які не представилися, проте робили зауваження членам ДВК про відсутність на них масок", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на ринку в Краснограді невстановлені особи говорили виборцям, що вибори в окрузі скасовано через карантин.

Водночас громадська мережа "ОПОРА" повідомила, що на 12:00 були зафіксовані випадки видачі бюлетенів одним членом комісії, спроби заздалегідь заповнити виборчу документацію, наявність агітаційних матеріалів.

Нагадаємо, в Харківській області 15 березня проходять довибори до Верховної Ради в 179 одномандатному виборчому окрузі. У виборчий бюлетень включено 37 кандидатів. З них 27 осіб є висуванцями політичних партій, 10 - самовисуванці.

Вибори відбуваються у зв'язку із призначенням головою Харківської ОДА депутата Ради від "Слуги народу" Олексія Кучера, обраного в цьому окрузі.

ЦВК має встановити результати виборів в окрузі №179 до 30 березня включно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram