ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Львівські медсестри протестують проти низької зарплати

Фото: tvoemisto.tv

У Львові понад двісті медичних сестер у білих халатах вимагали підняття зарплати. Як повідомляє львівське видання Tvoemisto.tv, головна вимога протестувальників на акції "Будь як Ніна" - збільшити зарплату персоналу, зокрема молодшому, до 8000 гривень, старшому - до 16, лікарям - до 27 тисяч гривень. Середня зарплата, за словами протестувальників, - 3,5 тисячі гривень.

Рух "Будь як Ніна" почався з посту медсестри з Боярки Ніни Козловської, яка написала пише, що медсестри працюють "за копійки". Пост набрав понад 23 тисячі лайків і 27 тисячі розповсюджень. Уже понад місяць у Facebook під хештегом #БудьЯкНіна українські медсестри публікують свої селфі з робочого місця з вимогою підняти зарплати.

Фото: tvoemisto.tv

Раніше, 18 грудня, в Дрогобичі Львівської області медики перекрили рух транспорту з вимогою виплати зарплати. Дефіцит коштів - 38 млн гривень. На цей момент медики не отримали заробітну плату за кінець вересня і половину жовтня. За словами начальника відділу охорони здоров'я Володимира Чуба, місцева влада "вестиме переговори з керівництвом Львівської ОДА і Львівської обласної ради про перерозподіл коштів для виплати зарплат медикам Дрогобича".

Разом із тим питання про підняття заробітної плати медсестрам на завтрашній сесії Львівської обласної державної адміністрації не розглядатимуть. Про це в коментарі LB.ua відповів голова Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Андрій Васько: "Питання про підняття заробітної плати на завтрашній сесії не буде розглядатися. Зараз пріоритетом є виплата заборгованості із заробітної плати. Закінчимо з тим, будемо вживати заходів щодо наступного".

Нагадаємо, в Міністерстві охорони здоров'я 2020-й оголосили Роком медсестринства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram