ГоловнаСуспільствоПодії

Учасники акції на захист Протасового Яру принесли під Офіс президента дрова

Лідерові протесту погрожує людина з команди Зеленського.

Фото: надано організаторами акції

Під Офісом президента в п'ятницю, 22 листопада, зібралися активісти, які протестують проти знищення Протасового Яру на Солом'янці. З собою вони принесли дрова як символ вирубки зеленої зони забудовником.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Вони наполягають, що президент повинен виконати обіцянку, яку давав двічі: зупинити забудову, яку протегують, за їхньою інформацією, Геннадій Корбан і заступник голови Офісу президента Андрій Смірнов.

Фото: надано організаторами акції

Фото: надано організаторами акції
Фото: надано організаторами акції

"Громадськість Протасового Яру прийшла під Офіс президента, щоб нагадати йому його ж обіцянки. Одну з обіцянок він давав у моїй справі - розібратися в ситуації з погрозами Корбана викрасти мене. Це не прохання "хорошому царю" принесли. До нього прийшли тому, що людина з його офісу - Андрій Смірнов - безпосередньо мені погрожувала викраденням в інтересах Корбана і Левіна", - сказав активіст Роман Ратушний.

Раніше на сторінці "Захистимо Протасів Яр" у фейсбуці опублікували аудіозапис розмови голови цієї громадської організації і лідера руху Романа Ратушного з Андрієм Смірновим. У розмові звучить кілька натяків з погрозами активісту. Ратушний каже, що другий місяць змушений переховуватися, оскільки побоюється за своє життя.

"У нас є всі підстави вважати, що Смірнов на своїй посаді обслуговує інтереси бенефіціарів знищення Протасового Яру - Геннадія Корбана та Олега Левіна", - пишуть на сторінці ФБ активісти руху.

Під час акції з Офісу президента до активістів ніхто не вийшов.

Нагадаємо, активні протистояння в Протасовому Яру почалися в травні цього року, коли жителі побачили вирубку лісу та будівництво бетонного паркану.

Забудовник - дніпровська компанія "Дайтона Груп". Проєкт передбачає будівництво висоток на місці зеленої зони.

1 травня забудовник встановив бетонний паркан, щоб почати забудову - це сталося паралельно з оголошенням результатів виборів. Активісти вийшли на масові акції протесту й ініціювали судові позови, відкриття кримінальних проваджень і домоглися зупинки будівництва. Також вони ініціювали процес надання всьому Протасову Яру статусу об'єкта природно-заповідного фонду, після чого Корбан у листуванні ФБ відкрито почав погрожувати Роману Ратушному. За словами Романа, йому погрожують викраденням і розправою.

10 жовтня Володимир Зеленський відкрито пообіцяв розібратися з ситуацією, проте донині цього не сталося.

"20 жовтня ми передали в його Офіс звернення, яке згодом "загубилося". Загубилося, ймовірно, тому що голова його офісу Андрій Богдан - колишній адвокат Корбана, а самі звернення щодо Протасового Яру діляться на Андрія Смірнова, який і погрожував Роману Ратушному. Це називається конфлікт інтересів, який може подолати тільки особиста зустріч або комунікація президента з представником нашої громади", - пишуть у своєму анонсі акції активісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram