У Києві у п'ятьох студентів виявили гостру кишкову інфекцію, що виникла, ймовірно, після вживання їжі у ресторані готелю.
Результати перевірки закладу показали значні порушення. 19 листопада було прийнято рішення припинити обіг харчових продуктів у цьому готельному комплексі, повідомили на сайті ГУ Держспоживслужби у Києві.
"За результатами перевірки встановлено порушення вимог Закону "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів", а саме: не були надані відомості про проведення державної реєстрації потужності оператора ринку; потужності не підтримуються у чистоті; частково пошкоджені покриття стін і підлоги у приміщенні роздавальної; не забезпечено розміщення харчових відходів у закритих контейнерах", - уточнили у Державній службі з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Також фахівці у ресторані відібрали змиви, наявність небезпечних мікроорганізмів перевірять у лабораторії.
Нагадаємо, у вересні 2019 року у Києві студенти масово отруїлися шаурмою, купленою у кіоску на вулиці Борщагівська. Семеро людей були госпіталізовані з однаковими симптомами, кіоск, де вони купили їжу, опечатали.