ГоловнаСуспільствоЖиття

Уповноважена повідомила про погіршення здоров'я утримуваних у РФ фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"

Джеміль Гафаров, Сервет Газієв, Енвер Омеров і Асан Яніков потребують госпіталізації.

Уповноважена повідомила про погіршення здоров'я утримуваних у РФ фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір"
Фото: ЛюдмилДенисова\ФБ

Погіршується стан здоров'я українських політв'язнів, фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Джеміля Гафарова, Сервета Газієва, Енвера Омерова і Асана Янікова. Про це повідомила уповноважена Людмила Денісова у себе на фейсбуці.

"Джеміль Гафаров, утримуваний у ФКУ СІЗО 5 ГУФСВП Росії в Ростовській області, перебуває в переддіалізному стані і потребує термінової госпіталізації. У Сервета Газієва, який перебуває в ФКУ СІЗО 1 ГУФСВП Росії в Ростовській області, проблеми з кишківником і зубами. Він також потребує термінової госпіталізації", - написала вона.

Крім того, у Енвера Омерова й Асана Янікова, які перебувають у ФКУ СІЗО 1 УФСВП РФ у Республіці Крим і Севастополі, проблеми зі здоров'ям, які вимагають негайного хірургічного втручання.

Денісова повідомила, що звернулася до уповноваженої з прав людини РФ Тетяни Москалькової з проханням вжити невідкладних заходів для проведення повного медичного обстеження громадян України, за результатами якого надати відповідну медичну допомогу.

Нагадаємо, у фігуранта кримської "справи Веджіє Кашки" Асана Чапуха діагностували онкологічне захворювання. Він перебуває в орендованій квартирі під домашнім арештом. За словами адвоката, Чапух уже відбув три курси хіміотерапії і проходить зараз. Попереду ще стільки само.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram