ГоловнаСуспільствоЖиття

Труба заявив, що найближчим часом ДБР назве ім'я вбивці 5-річного Кирила Тлявова

Найближчим часом будуть оголошені остаточні підозри в цій справі.

Труба заявив, що найближчим часом ДБР назве ім'я вбивці 5-річного Кирила Тлявова
Фото: UAportal

Слідчі ДРБ днями назвуть прізвище людини, яка скоїла смертельний постріл у 5-річного Кирила Тлявова, який наприкінці травня загинув у Київській області. Про це розповів директор ДБР Роман Труба в інтерв'ю «Радіо.Свобода».

«Днями ми отримаємо останню експертизу і слідчі вже зможуть остаточно відповісти на питання: чий постріл був смертельним для Кирила Тлявова. Потрібно розуміти, що всі учасники цієї події не розуміли, чий постріл був смертельним. Слідчі похвилинно відтворили всі обставини, і найближчим часом ми назвемо прізвище, хто вистрілив», - сказав Труба.

Крім того, найближчим часом будуть оголошені остаточні підозри в цій справі.

«У найближчі дні будуть оголошені остаточні підозри, і після цього ми оголосимо про завершення досудового розслідування. Потім почнеться процес ознайомлення підозрюваних з матеріалами справи. Цей процес може тривати місяць, може тривати два місяці. Обмеження (в часі - ред.) можливе тільки в тому випадку, якщо вони будуть зволікати, суд своїм рішенням встановить своє рішення», - зазначив директор ДБР.

Нагадаємо, 31 травня в Переяславі-Хмельницькому співробітники поліції під час відпочинку вживали спиртні напої, а потім почали стріляти по металевих банках і інших предметах. Під час стрілянини одна з куль влучила в п'ятирічного Кирила Тлявова, який саме перебував на дитячому майданчику біля будинку. Хлопчик помер у лікарні через три дні.

Усього повідомлено про підозру чотирьом фігурантам. Один з них - неповнолітній учень 11 класу.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що відповісти за вбивство дитини повинні п'ятеро осіб. Це четверо чоловіків, які пристрілювали рушницю у дворі, і жінка, котра сховала зброю.

20 серпня Київський апеляційний суд залишив під арештом колишнього співробітника поліції Володимира Петровця - одного з підозрюваних у справі про смерть дитини.

9 жовтня повідомляли, що ДБР завершує розслідування цієї справи, однак рушниці, з якої застрелили дитину, не знайдено, але цей факт не вплине на кваліфікацію злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram