ГоловнаСуспільствоВійна

Росія перекинула на Донбас спецпризначенців і "казаків"

Підготовкою підрозділів керують офіцери з Південного військового округу ЗС РФ.

Росія перекинула на Донбас спецпризначенців і "казаків"
Российские силовики
Фото: mvd.ru

Командування Збройних сил РФ перекидає на тимчасово окуповані території Донбасу спецпризначенців і так званих "казачих формувань" для ротації і посилення окупаційних військ.

Про це повідомив заступник постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Ігор Лосовський під час засідання Форуму зі співпраці в галузі безпеки ОБСЄ 30 жовтня у Відні, повідомляє Укрінформ.

"Через неконтрольовані Україною ділянки російсько-українського кордону здійснюється приховане переміщення на тимчасово окуповані території підрозділів спеціального призначення і так званих "казачих формувань" для ротації і підсилення окупаційних військ", - заявив він.

За словами дипломата, ці заходи командування ЗС РФ здійснює під прикриттям комплексної перевірки з'єднань та частин 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) армійських корпусів ЗС РФ, яку було розпочато 21 жовтня.

"Особлива увага під час перевірки приділяється визначенню можливостей підрозділів за тривогою вийти в райони зосередження з подальшим висуненням на передові позиції. Контрольні заняття з вогневої підготовки та водіння бойових машин проводяться під безпосереднім керівництвом офіцерів з Південного військового округу ЗС РФ", - зазначив Лосовський.

Він додав, що російські окупаційні війська продовжують утримувати танки і самохідну артилерію біля лінії зіткнення, маскуючи її від спостерігачів СММ ОБСЄ в Україні.

Нагадаємо, вранці 29 жовтня міністр закордонних справ Вадим Пристайко оголосив про початок розведення військ у Золотому. Це стало повною несподіванкою для української громадськості, тому що штаб ООС кілька днів тому повідомляв про обстріл на цій ділянці.

Президент Володимир Зеленський заявив, що на ділянці розведення в Золотому "жодних обстрілів не було".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram