ГоловнаСуспільствоЖиття

Від початку року понад 1 тис. строковиків Сухопутних військ уклали контракт із ЗСУ

Комплектування відбувається "за екстериторіальним принципом".

Від початку року понад 1 тис. строковиків Сухопутних військ уклали контракт із ЗСУ
Призывники (архивное фото)
Фото: Макс Левин

З початку року понад тисяча строковиків Сухопутних військ уклали контракт зі Збройними силами України.

Про це повідомляють на сайті Міністерства оборони.

"Якщо брати по всіх Збройних силах, то ця цифра буде як мінімум удвічі більшою. Зараз строковики - це потенційне джерело комплектування армії військовослужбовцями контрактної служби", - зазначив начальник відділення комплектування Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ підполковник Микола Качаненко.

Він також зазначив, що зі строковиками проводять агітацію у військових частинах. "І треба сказати, що залучати на контракт людей, які вже переконалися, що таке військова служба, значно простіше", - додав Качаненко.

За його словами, в ЗСУ комплектування строковиками відбувається за екстериторіальним принципом. Тобто людина, призвана з Києва або столичної області, тут служити не може. Повернутися "додому" він може, тільки уклавши контракт.

"Майже всіх строковиків направляють після призову в навчальні центри, де вони проходять навчання. Наприклад, представники Президентського полку їдуть у навчальний центр, там шукають киян і проводять із ними бесіду. Такими чином чимало молоді погоджується укласти контракт і служити ближче до дому", - додав Качаненко.

Нагадаємо, у квітні військовим-контрактникам у зоні ООС підвищили зарплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram