ГоловнаСуспільствоЖиття

ДСНС попереджає про сильний туман

Уночі та вранці в Україні туман з видимістю 200-500 м.

ДСНС попереджає про сильний туман
Фото: Макс Требухов

У п'ятницю, 25 жовтня, погода в Україні погіршиться через туман, видимість якого - 200-500 м.

Про це повідомляють на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За даними Гідрометцентру, сьогодні вночі і вранці в Україні туман, видимість - 200-500 м (І рівень небезпеки, жовтий).

"По Києву до кінця доби зі збереженням вночі і в першій половині дня туман, видимість 200-500 м (І рівень небезпеки, жовтий). По Київській області до кінця доби 25 жовтня, зі збереженням вночі і в першій половині дня туману, видимість 200 500 м (І рівень небезпеки, жовтий)", - наголошено в повідомленні.

У ДСНС також додали, що на території України утримається антициклонний характер погоди, який зумовлює відсутність опадів, слабкий вітер, підвищення температури повітря від поверхні землі до висоти 700-800 м (інверсія), відсутність вертикального перемішування повітря і густі тумани. Ці фактори сприяють накопиченню в приземному шарі забруднювальних речовин.

"Разом із тим значного забруднення повітря не спостерігається. Незначні перевищення гранично допустимих концентрацій є тільки в Дніпрі, Одесі, Кривому Розі, у Львові та Кам'янському... Концентрації оксиду вуглецю, фенолу, формальдегіду, діоксиду азоту, діоксиду сірки, пилу, які могли б бути зараховані до високих, мережа спостережень гідрометеорологічних організацій ДСНС України не відзначає", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що для посилення моніторингу атмосферного повітря в місті Києві мережу постів (16 постів) метеоспостережень центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського перевели на посилений режим роботи.

Нагадаємо, за минулу добу патрульним надійшло 289 звернень про дорожньо-транспортні пригоди в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram