ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишній командир 57-ї бригади постане перед судом за наїзд на солдата

Головашенку загрожує до 5 років в'язниці.

Колишній командир 57-ї бригади постане перед судом за наїзд на солдата
Фото: mil.gov.ua

Колишній командир військової частини А1736 (57-ма окрема мотопіхотна бригада) полковник Юрій Головашенко постане перед судом за ДТП, в якій постраждав солдат. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

"До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього командира військової частини А1736, підозрюваного в скоєнні наїзду на військовослужбовця цієї ж частини", - йдеться в повідомленні.

ДТП сталася 18 жовтня 2018 року поблизу села Раденськ Олешківського району Херсонської області.

Про неї стало відомо тільки через кілька днів завдяки розслідуванню видання Insider. У ньому йшлося про те, що комбриг за кермом Land Cruiser збив рядового Дмитра Савченка, а після намагався приховати подію. Постраждалого відвезли в лікарню за 70 кілометрів, хоча поруч була інша медустанова. Йому наказали мовчати і не видавати комбрига, відправили у відпустку заднім числом, а свідкам дзвонили з погрозами.

Незабаром після цієї публікації бригада повідомила про звільнення Головашенка.

Він звинувачується за ч. 1 ст. 415 (порушення правил водіння або експлуатації бойової, спеціальної чи транспортної техніки, що спричинило потерпілому середньої тяжкості чи тяжкі тілесні ушкодження або загибель потерпілого) Кримінального кодексу України.

У разі доведення провини, колишньому військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram