ГоловнаСуспільствоОсвіта

Міносвіти підготувало відеороз'яснення про інклюзивне навчання для батьків

Ролики можуть бути корисними для всіх, хто цікавиться цією темою.

Міносвіти підготувало відеороз'яснення про інклюзивне навчання для батьків
Навчальна книжка
Фото: Анна Ільченко

Міністерство освіти і науки опублікувало першу серію відеороз'яснень про інклюзивне навчання, з яких батьки зможуть дізнатися про те, що таке інклюзивно-ресурсні центри, як до них звернутися і отримати допомогу фахівців.

Про це повідомляють на сайті міністерства.

Надалі будуть опубліковані ще три ролики про механізми зарахування та відкриття інклюзивних груп на всіх рівнях освіти - від дошкільної до вузів. У роликах з батьками буде говорити держексперт директорату інклюзивної та позашкільної освіти Ольга Набоченко.

"Ми розуміємо, наскільки важлива роль батьків дітей з особливими освітніми потребами в навчальному процесі. Саме тому ми підготували для них у форматі відео покрокову інструкцію з найбільш нагальних питань. Що робити, куди і коли звертатися - все це ми пояснюємо", - зазначила міністр освіти і науки Анна Новосад.

Вона додала, що ролики будуть корисними не тільки для батьків, але і для всіх, хто цікавиться темою інклюзивного навчання.

Нагадаємо, школярам з особливими освітніми потребами можуть продовжити навчання на два роки.

З лютого 2018 року уряд встановив доплату 20% учителям і помічникам вихователів за години роботи в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійно-технічної та вищої освіти. Крім того, Кабмін встановив 20% доплату вчителям підготовчих класів за класне керівництво і 15% за перевірку зошитів і письмових робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram