ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ призначило аудит Інституту раку

Перевірка торкнеться діяльності установи з початку цього року.

МОЗ призначило аудит Інституту раку
Зоряна Скалецкая
Фото: Макс Левин

Міністерка охорони здоров'я України Зоряна Скалецька підписала наказ про проведення аудиту в Національному інституті раку. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Перевірка торкнеться діяльності інституту з 1 січня по 20 вересня 2019 року, аудит доручено Управлінню внутрішнього аудиту МОЗ під безпосереднім контролем міністра.

"Керівництво інституту раку зобов'язане надати всю необхідну інформацію, документи і доступ до баз даних і створити належні умови для аудиторської групи. Особливу увагу буде приділено процедурам державних закупівель", - сказано в повідомленні.

До 8 жовтня аудиторська група повинна надати міністру докладний звіт. Після цього МОЗ доповість про ситуацію на Комітеті з питань здоров'я нації Верховної Ради України

"У разі виявлення зловживань і підтвердження інформації правоохоронних органів, позиція міністерства буде жорсткою в рамках закону. Команда міністерства має нульову толерантність до корупції та інших злочинів", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, співробітники прокуратури міста Києві повідомили про підозру лікарям Національного інституту раку, причетним до заволодіння коштами онкохворих пацієнтів. Підозру отримав завідувач поліклінічного відділення НІР, а також один із лікарів-онкологів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram