ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У 6 учнів харківської школи виявили вірусний менінгіт

Діти заразилися в різних місцях.

У 6 учнів харківської школи виявили вірусний менінгіт

Медики діагностували вірусний менінгіт у шістьох учнів Харківської спеціалізованої школи №155. За словами директора Харківського лабцентру Любові Махоти, захворювання на вірусний менінгіт учнів 6-8 класів школи №155 не можна назвати спалахом, оскільки "їх не об'єднує одне джерело", пише "Харків Тудей".

"Кінець серпня - початок вересня - це сезонний період загострення. Випадки зі школою не пов'язані, захворіли в різних місцях. Один школяр походив два дні в школу і захворів", - повідомили в лабораторному центрі.

Лікар-епідеміолог відділення організації епідеміологічних досліджень Харківського лабцентру Наталія Маркіна підкреслює, що вірусний менінгіт може спровокувати не один вірус, а з метою профілактики можна використовувати часте провітрювання, вологе прибирання з використанням дезінфекційних засобів, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

"За вісім місяців зареєстровано 44 випадки вірусного менінгіту серед дорослих і дітей. Серед захворілих - 33 дитини. Вірусний менінгіт - захворювання, для якого характерна сезонність, це літньо-осінній період. У вересні діти повертаються з канікул, формуються нові організовані колективи. На жаль, вакцини від менінгіту немає, оскільки багато збудників", - сказала лікар-епідеміолог.

Нагадаємо, раніше цього тижня в одній зі шкіл Черкас було госпіталізовано 20 дітей, які постраждали під час розпилювання газового балончика в їдальні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram