ГоловнаСуспільствоВійна

Сили ООС готуються до відведення по всій лінії зіткнення, - пресштаб

Генштаб запевняє, що "все буде залежати від дзеркальних дій протилежної сторони".

Збройні сили України проводять підготовчі заходи для відведення військ уздовж всієї лінії розмежування на Донбасі. Про це заявив командувач операцією Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко під час зустрічі з постійним представником Програми розвитку ООН в Україні Оснат Лубрані, повідомляє пресцентр ООС на своїй сторінці у фейсбуці.

"На сьогодні проводять підготовчі заходи щодо відведення військ уздовж всієї лінії розмежування. Таке завдання визначено начальником Генерального штабу Збройних сил України, міністром оборони України і главою держави. Ми до цього готові заради поліпшення життя наших громадян, і, врешті-решт, все буде залежати від дзеркальних дій з протилежного боку", - сказав Кравченко.

У Станиці Луганській йдуть активні підготовчі роботи до початку робіт з відновлення мосту: підготовлено майданчик під будівельну техніку і для розміщення будівельних матеріалів, розширено і відновлено дорожнє покриття під'їзної дороги. "Незабаром планується запустити додатковий автобус, щоб перетин лінії зіткнення для наших громадян був ще простішим і комфортнішим", - додав командувач ООС.

Кравченко також розповів про перспективи створення безпечних районів навколо населених пунктів Золоте і Петровське. За його словами, такі райони планувалося створити ще 2016 року, але до сьогодні вони залишаються мілітаризованими.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що хоче обговорити на зустрічі лідерів "нормандської четвірки", зокрема, обмін утримуваними особами і розведення сил на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram